15 joulukuuta, 2015

Opiskele lennonjohtajaksi 1,5 vuotta - palkka jopa 5 600 €/kk

Haku käynnissä - vastavalmistuneen palkka jopa 5 600 € /kk 

Haku lennonjohtajaksi on alkanut.

Haaveissa hyväpalkkainen työ, mutta koulun penkillä vuosikausia istuminen ei kiinnosta?
Avia Collegen haku lennonjohtajaksi alkoi 13. joulukuuta ja se kestää 3. tammikuuta saakka.

Koulutus kestää noin puolitoista vuotta, ja vastavalmistuneen peruspalkka voi parhaimmillaan olla jopa 4 136,69 euroa. Tähän summaan lisätään vielä lisät, jotka ovat noin 25–30% peruspalkasta, jolloin palkka kohoaa 5 600 euroon kuukaudessa
 
Lennonjohtaja voi työllistyä kotimaan lentokenttien lennonjohtoon, mutta myös esimerkiksi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille asiantuntijaksi tai puolustusvoimille lennonjohtajaksi. Lisäksi suomalainen lennonjohtajan lupakirja on pätevä myös ulkomailla.

Helposti ei lennonjohtajaksi kuitenkaan pääse. Kahtena edellisenä vuonna hakijoiden määrä on ollut 1 200 molemmin puolin.

– Kahdeksan valittiin molempina vuosina ja samankokoista kurssia nytkin ollaan aloittamassa.

Koulutukseen pääsee siis alle prosentti kaikista hakijoista.

Hakuohjeet ja valintakoeaikataulu löytyvät Finavian sivuilta.

Monivaiheinen valintakoe karsii hakijoita

Valintakoe on nelivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa hakija tekee internetissä suoritettavan, annettuun tekstimateriaaliin perustuvan monivalintatestin. Toinen ja kolmas vaihe mittaavat hakijan soveltuvuutta alalle. Vaiheissa testataan muun muassa hakijan matemaattista ja verbaalista lahjakuutta ja loogista päättelykykyä.

Neljänteen vaiheeseen päässeet haastatellaan. He myös tekevät englannin kielen kokeen. Valintakokeissa hyväksytyt hakijat kutsutaan vielä ilmailulääkärin tarkastukseen ja heille tehdään huumetestit sekä suppea turvallisuusselvitys. Myös lääkärintarkastus voi vielä karsia hakijoita.
 

Ei kommentteja: