07 helmikuuta, 2024

OHHOH !!! Vapaaehtoisille eläinhoitajille satojen eurojen yllätysmaksu !!!

Järjestö kritisoi uutta maksua voimakkaasti. Kuvituskuva.

Eläinsuojelujärjestö vaatii maksun poistamista. Monella luonnonvaraisten eläinten hoitajalla ei ole maksuun varaa.

Uusi luonnonvaraisten eläinten hoitajien ilmoitusmaksu uhkaa romuttaa luonnonvaraisten eläinten hoitoverkoston. Suomen eläinsuojelu SEY -järjestö kritisoi uutta maksua voimakkaasti ja vaatii ilmoitusmaksun uudelleentarkastelua ja poistamista.

Yhdessä uuden eläinten hyvinvointilain kanssa voimaan astuva ilmoitusmaksu on suuruudeltaan 620 euroa. Se tulee maksettavaksi muille kuin ensiapuluonteista luonnonvaraisten eläinten hoitotoimintaa harjoittaville toimijoille. Se maksetaan aluehallintovirastoille.


– Maksu tulee pitkälti romuttamaan luonnonvaraisten eläinten hoitoverkoston, sillä monella vapaaehtois­toimijalla ei ole varaa maksaa eläinten hoitokulujen lisäksi vielä 620 euron ilmoitusmaksua. Moni on jo ilmoittanut meille lopettavansa luonnonvaraisten eläinten hoitamisen tämän takia, ja lisäksi maksu herättää paljon huolta ja epäoikeuden­mukaisuuden tunnetta vapaaehtois­toimijoissa. Pidämme tällaista maksua kohtuuttomana, SEY:n toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White sanoo tiedotteessa.


SEY:n mukaan loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoito on Suomessa pitkälti vapaaehtoistoiminnan varassa.

SEY kertoo kannattaneensa ilmoituksenvaraisuutta, mutta 620 euron ilmoitusmaksun tulleen sille yllätyksenä.

SEY:n mukaan valtioneuvoston asetus aluehallintovirastojen ilmoitusmaksusta ei käynyt lausuntokierroksella, eikä toiminnan muuttumisesta maksulliseksi annettu tietoa ennakkoon. Myöskään eläinten hyvinvointilain vaikutusten arvioinnin yhteydessä ei mainittu ilmoitusmaksua, eläinsuojelujärjestö sanoo.

Ei kommentteja: