20 marraskuuta, 2019

Eduskunta yltyi "älämölöttämään"

Eduskunta täysistunnossa. Arkistokuva alkusyksystä.
Eduskunta täysistunnossa.

Keskustelu opposition vaihtoehtobudjeteista meni aikamoiseksi älämölöksi ja huutamiseksi eduskunnassa keskiviikkona.
Puhemies Matti Vanhanen (kesk) joutui huomauttamaan asiasta heti kättelyssä, kun pääoppositiopuolue perussuomalaisten Jani Mäkelä ei ollut päässyt esittelypuheenvuorossaan alkua pidemmälle.
– Odottakaa hetki. Jos tällainen möly jatkuu, puhuja saa kaksinkertaisen ajan, puhemies Vanhanen ojensi. Seuraavan kerran Vanhanen joutui huomauttamaan edustajia, kun oltiin jo debattivaiheessa ja istuntoa oli takana noin 40 minuuttia.
– Edustaja Meri, odottakaa hetki. Tässä mölinässä minä en kuule, mitä puhuja sanoo. Tällä kertaa edustaja Meri voi käyttää 2 minuutin puheenvuoron, olkaa hyvä. Meri sai siis puhua tupla-ajan mölinän vuoksi, kuten Vanhanen oli alussa luvannut. Hälinä ja normaalia vilkkaampi välihuutelu ei kuitenkaan ottanut laantuakseen.

Välihuutoja välihuutamisen vuoksi?

Eduskunnan II varapuhemies Tuula Haatainen (sd) ja monet muut ovat syysistuntokauden aikana sanoneet, että keskustelu eduskunnassa on mennyt ikävämpään ja enemmän henkilöön käyvään suuntaan.
Sellaisesta ei ehkä ollut merkkejä keskiviikkona. Sen sijaan välihuutelu, joka on eduskunnassa täysin sallittua ja parhaillaan koko täysistunnon suola, ylitti monessa kohtaa hyvän maun rajat. 

Ei kommentteja: