19 maaliskuuta, 2020

Vanhukset erakoituvat

Yli 70-vuotiaille koronavirus on vaarallisempi, joten hallitus suosittelee heidän välttävän väkijoukkoja ja julkisia paikkoja etenkin ruuhka-aikaan.














Hallituksen koronavirukseen liittyvän toimintaohjeen mukaan yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan ja olemaan ”karanteenia vastaavissa olosuhteissa”.
Viranomaisen määräämässä karanteenissa kauppaan ja apteekkiin ei saa mennä, mutta ulkona saa olla, jos ei mene muiden ihmisten lähelle.
Yli 70-vuotiaiden osalta kyseessä on painava suositus siitä, että kaupassa, apteekissa ja muilla julkisilla paikoilla olemista suositellaan välttämään.
Oireeton yli 70-vuotias voi harkintansa mukaan käydä kaupassa tai apteekissa, mieluiten hiljaisena aikana. Ensisijaisesti yli 70-vuotiaiden tulisi kuitenkin pyytää läheisiltä tai tuttavilta apua asiointiin.
Syynä on se, että korkea ikä on riskitekijä. Koronaviruksen saaneista 70-79-vuotiasta lähes 10 prosenttia on kuollut, yli 80-vuotiaista 16,6 prosenttia ja yli 90-vuotiaista 19 prosenttia.
Jos läheisiltä ja tuttavilta ei ole apua saatavissa, kuntien tulee auttaa yli 70-vuotiaita.

Ei kommentteja: