06 heinäkuuta, 2021

Kesällä kannattaa olla avojaloin

 Suomalainen lapsi saa kengät jalkaan viimeistään silloin, kun on oppinut kävelemään. Lapset kuitenkin pitävät paljain jaloin kävelemisestä, eikä kenkien jalkaan laittaminenkaan ole pienten lasten suosikkipuuhaa. Lapsen voikin hyvin antaa kävellä paljain jaloin, kunhan  varmistuu, ettei lapsi satuta jalkaansa esimerkiksi teräviin esineisiin.

Paljain jaloin kävely on hyväksi jalkaterälle. Silloin se pystyy taipumaan ja liikkumaan siihen suuntaan ja käyttämään niitä lihaksia kuin alun perin on tarkoitettu. Parhaimmillaan paljain jaloin liikkuminen toimii jalkaterän lihasten aktivoijana, mikä parantaa jalan terveyttä ja jalkojen hyvinvointia.

Kenkien vuosikymmenien pituinen käyttö heikentää jalkapohjan(siirryt toiseen palveluun) ihotuntoa, ja jalkapohjan iho jää erittäin ohueksi ja araksi.

Ihmisen jalkapohja tottuu melko nopeasti kestämään kävelyä paljain jaloin. Iho vahvistuu muutamassa viikossa ja paksuuntuu tasaisesti jopa senttimetrin paksuiseksi. Sen jälkeen esimerkiksi terävät kivet tai kävyt eivät enää vahingoita jalkapohjaa.

Kun paljasjalkakävelyn aloittaa, voi jalkapohjaan aluksi  tulla aristusta. Se ongelma paljasjalkakävelyn myötä häviää, ja se kertoo silloin siitä, että jalkineet ovat mitä todennäköisimmin olleet syynä jalkapohjien ongelmien syntyyn.

Ei kommentteja: