Atrian suomalainen ulkofileepihvi makurasvalla on voittanut maailman parhaan pihvin tittelin World Steak Challenge -kilpailussa Dublinissa. Voittajapihvi on nurmirehulla ruokittua ayrshire-rotuista naudanlihaa, joka on lähtöisin Hautakorven nautatilalta Karvialta.

Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui kilpailuun suomalaisella naudanlihalla kolmatta kertaa, ja tuloksena oli kolmannen kerran komea voitto.

– Tämä on oikeasti aika uskomaton homma! Kolme kertaa osallistutaan ja kolme kertaa voitetaan, eihän tällaista ole tapahtunut. Tämä kertoo meidän Suomen maasta ja sen puhtaudesta ja siitä, miten sen maku tarttuu ruokaan, toteaa Atria Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Markku Hirvijärvi. 

World Steak Challenge -kilpailuun osallistui 400 erilaista pihviä 23 eri maasta. Koko kilpailun voittaja valittiin kaikkien osallistujien keskuudesta sokkomaistelulla.

Kaikki pihvit oli kypsennetty samalla tavalla samaan kypsyysasteeseen tuomariston sokkomaistelua varten. Atrialainen pihvi vei voiton. 50-henkisen tuomariston puheenjohtaja Iannis Grammenos ylisti pihviä uskomattoman mureaksi, mehukkaaksi ja maukkaaksi.

– Erityistä tässä on se, että voitto tuli makurasvalliselle ulkofileelle. Yleensä voittaja on ollut tavallinen ulkofilee, sisäfilee tai entrecôte, Hirvijärvi toteaa.

Hän uskoo voiton salaisuuden piilevän maussa, joka säilyy lihassa paistamisen ja vetäytymisen jälkeenkin.

– Suomalaisen nurmiruokitun naudan maku kestää, ja mureutetullakin naudan ulkofileellä on tuore maku. Senhän me jo tiesimme, mutta nyt sen tietävät muutkin, Hirvijärvi iloitsee.

Tuomaristo kuvaili voittajapihviä erittäin maukkaaksi ja pehmeäksi.

Atrian ja JN Meat Internationalin yhteistyö alkoi viisi vuotta sitten. Atria toimittaa JN Meat Internationalille Tanskaan suomalaista naudanlihaa. JN Meat International on osallistunut World Steak Challengeen voitokkaasti suomalaisella lihalla myös vuosina 2018 ja 2019.