Läheskään kaikille ei ole suotu yhtä hyviä naapureita kuin Ruotsille, ja sen takia ruotsalaislehden pääkirjoituksessa pidetään häpeällisenä sitä, kuinka vähän ruotsalaiset tietävät Suomesta.

Ruotsin hallitus ja eduskunta voivat päättää sotilaallisen avun antamisesta Suomelle, ja päinvastoin. Ottaen huomioon, että ruotsalaisten miesten ja naisten odotetaan taistelevan ja kuolevan Suomen puolesta – ja ajatellen, että olimme sama maa vuoteen 1809 – on silmiinpistävää kuinka vähän tiedämme naapureistamme. Isovelikompleksia on edelleen havaittavissa, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Miksi emme opi enemmän Suomesta koulussa? Miksei suomalaisesta kulttuurista, politiikasta ja yhteiskuntakehityksestä kirjoiteta enemmän? Olisiko useampi ruotsalainen kiinnostunut Suomesta, jos tietäisivät siitä enemmän, Dagens Nyheter kysyy.

Tulkaamme paremmiksi hyvien naapuruussuhteiden hyödyntämisessä – mieluiten lähettämällä yhdessä hakemus Nato-jäsenyydestä ja syventämällä yhteistyötämme entisestään. Niin turvallisuuspoliittisesti, yhteiskunnallisesti kuin kulttuurisestikin, pääkirjoituksen lopuksi todetaan.