06 huhtikuuta, 2023

Venäjän tv-kanavalla ylistettiin Suomen maanpuolustusta: ”Todellinen sotavoima”

Venäjällä kauhisteltiin, kuinka paljon sotilaita Suomessa tarvittaessa saadaan.

Venäläisen sota-asiantuntijan mukaan Suomi saisi kasaan miljoona sotilasta.

Venäjällä kauhisteltiin, kuinka paljon sotilaita Suomeen tarvittaessa saadaan.










Venäjän valtion ykköskanavalla propagandaa lietsovan Olga Skabejevan ohjelmassa sota-asiantuntija Igor Korotšenko pelotteli Suomessa piilevästä sotavoimasta.

Venäjää seuraava BBC:n toimittaja Francis Scarr jakoi Twitteriin Korotšenkon antaman näkemyksen Suomen sotilaskyvystä ja tiedustelutoiminnasta. Hänen mukaansa Nato-Suomen isoin uhka ei ole sinne sijoitetut mahdolliset amerikkalaiset ydinaseet, vaan Suomen armeijan potentiaali.

Scarr ihmetteli, miten Korotšenkon kellossa on muuttunut ääni Suomen Nato-jäsenyyden jälkeen. Aiemmin hän muun muassa laukoi ala-arvoisia kommentteja pääministeri Sanna Marinista.

– Liikekannallepanon seurauksena he voivat saada miljoona sotilasta. He ovat todellinen sotavoima, Korotšenko maalaili.

Korotšenkon mielestä Suomessa on tällä hetkellä näkemyksiä, jotka ruokkivat liikekannallepanoa. Täten Venäjän on turvauduttava ydinaseilla pelotteluun, jotta Suomen uhka voidaan neutralisoida. Pelkästään ilmapuolustuksen vahvistaminen tai uusien joukko-osastojen perustaminen ei tule riittämään.

– Suomen lentoverkosto tekee siitä etuoikeutetun maan. Sen lisäksi he ovat hankkineet viidennen sukupolven amerikkalaisia F-35-hävittäjiä, Korotšenko huomauttaa.

Hän lisää, että hävittäjiä on jo saapunut, ja ne voivat kantaa mukanaan ydinaseita. Todellisuudessa ensimmäiset F35-hävittäjät nähdään Suomen taivaalla vasta vuonna 2025.

Ei kommentteja: