Forecan tuoreen kuukausiennusteen mukaan tämän viikon jälkeen säätyyppi olisi muuttumassa jälleen tavanomaista kylmemmäksi.

Ennusteen otsikossakin sanotaan, että viesti on karu.

– Tämä viikko on vielä suuressa osassa maata tavanomaista lämpimämpi, mutta sen jälkeen tulevat viikot ovat kuukausiennusteen perusteella keskilämpötiloiltaan ajankohdan keskiarvoja viileämpiä, kirjoittaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Kuukausiennusteen mukaan tavanomaista kylmempi sää jatkuu maaliskuun viimeiselle viikolle asti. Kylmenemiseen vaikuttaa hajoava polaaripyörre.

– Polaaripyörre hajoaa aina keväisin auringonvalon lisääntyessä, mutta nyt hajoaminen näyttää tapahtuvan joitakin viikkoja keskimääräistä aiemmin, Rinne kertoo kuukausiennusteessa.

Maaliskuun loppupuoli on yleensä aikaa, jolloin talvi vaihtuu vähitellen kevääksi ainakin eteläisessä Suomessa. Tällä erää vaihtumista joudutaan odottamaan huhtikuun puolelle.

– Näissä ennusteissa ei ole vielä mitään täysin keväistä näkyvissä. Kuukausiennuste ei tarkoita sitä, että kevään eteneminen olisi pysähtynyt täysin, mutta ainakaan etuajassa kevät ei ole tulossa. Lämpötilat ovat kuitenkin vähitellen nousemassa.

Kevään tuloa hidastaa etenkin yöpakkaset, vaikka päivisin päästäisiinkin plussan puolelle.