16 lokakuuta, 2024

Suomessa yli 140 000 tyyppiä elää TÄYSIN omillaan

Coronavirus Collage Unknown Person Icon with Distress Unknown Stamp Stock Illustration

Missä ovat yli 140 000 työ­elämästä kadoksissa olevaa henkilöä?

Hyvinvointivaltion ideaan sopii huonosti, että suuri määrä ihmisiä on  täysin yhteiskunnan  tavoittamattomissa. Heistä ei tiedetä, mitä he tekevät tai millä he itsensä elättävät.

Suomessa on hämmästyttävän suuri joukko työikäisiä ihmisiä, jotka eivät ole yhteydessä mihinkään yhteiskunnan viranomaiseen tai palveluun. Yli 140 000 työikäistä henkilöä, jotka eivät ole töissä, työttöminä tai opiskelemassa... 

Puhumme nyt ihmisistä, jotka ovat tavallaan täysin kadonneet työelämästä, ja heitä on enemmän kuin pitkäaikaistyöttömiä.

Asiaa selvittäneen asiantuntija arvelee, että joukossa on kotona asuvia tai tutkintoa vaille olevia nuoria, asunnottomia ja eri syistä syrjäytyneitä. 

Luvusta on poistettu ne, jotka ovat parhaillaan kotihoidontuella, suorittamassa armeijaa tai elävät omaisuustuloilla.

Suomessa on siis yli 140 000 ihmistä, jotka ovat pudonneet yhteiskunnan turvaverkkojen läpi. Kun he eivät ole yhteydessä mihinkään yhteiskunnan viranomaiseen tai palveluun, heistä ei tiedetä, mitä he tekevät tai millä he itsensä elättävät.

Luku on niin suuri, että se mietityttää, ovatko nämä...

piilosuomalaiset" joko ylisyrjäytyneitä, välinpitämättömiä yhteiskunnasta, pakoilevat yhteiskuntaa,  tai - pärjäävät pirut  pirun hyvin ilman yhteiskuntaa...

Ei kommentteja: