– Muutos on ollut perusteellinen ja pysyvä. Venäjän suhteen paluuta entiseen ei ole. Joudumme varautumaan entistä härskimpään ja pahantahtoisempaan vaikuttamiseen, Suojelupoliisin virkaa tekevä päällikkö Teemu Turunen sanoi Supon tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Venäjä kohdistaa Suomeen monenlaisia uhkakuvia. Supo ei pidä todennäköisenä Venäjän suorittamaa massiivista ja lamauttavaa, kriittiseen infraan kohdistuvaa iskua lähitulevaisuudessa, joskin riski on kohonneella tasolla

Suojelupoliisi nosti raportissaan esille kybermaailmaan sekä kriittiseen infrastruktuuriin liittyvät kohonneet uhat. Samoin välineellistetty maahanmuutto, eli itärajan tilanne.

Supo sai viime vuonna heikennettyä Venäjän toimintamahdollisuuksia Suomessa. Tässä onnistuttiin vastatiedustelulla, tiedustelu-upseerien karkotuksilla ja tiukalla viisumipolitiikalla. Uhkataso ei ole kuitenkaan laskenut viime vuodesta.

Supo muistuttaa Venäjän päähuomion olevan lähitulevaisuudessa kuitenkin muualla kuin Suomessa. Se ei silti tarkoita, etteikö Venäjä kohdistaisi erilaisia toimia ja häirintäyrityksiä myös Suomea kohtaan.

Terrorismin uhka on ”kohonnut" ...

.