• Nykyään Venäjää kiinnostavat Suomessa erityisesti Natoon liittyvät asiat sekä poliittisen päätöksentekoon liittyvät kysymykset. Venäjä haluaa myös luoda pelkoa Suomen kansalaisten keskuuteen tarkoituksena saada Suomen poliittiset päättäjät toimimaan haluamallaan tavalla.
Tiedustelutoiminnasta on tullut teknisempää, mikä vähentää henkilöstön tarvetta. Supon arvion mukaan Venäjä on joutunut siirtämään vakoilunsa painopistettä kyberympäristöön.   Mutta -  tämän perusteella ei voida päätellä etteikö Venäjä enää tekisi Suomessa henkilötiedustelua kuten ennenvanhaan. Oletus kuitenkin on, että silläkin ("rintamalla" tapahtuu "kaikenlaista" ja raha vaihtanee omistajaa...)
 Kommentoin:  Omalta kohdaltani ymmärrän, että venäläisiä kiinnostaa seurata meitzin 7 blogin yli  600 000 visiitin koti- ja ulkomaista lukijakuntaa. Sellainen "massa" on melkoinen mielipidevaikuttaja ja de facto on, että postauksillani vaikutan lukijoihini ellen heti ja tietoisesti, niin tiedostamatta ikuisesti heidän alitajuntaansa ja sitä kautta myös heidän mielipiteisiinsä ja läheisiinsä. 
BTW - Olettaisin myös, että yli puolet  27,000 kertaa blogeissani visitoineista venäläisistä on alemman tason meitziboin venäläisiä vakoojaseuraajia tai -seuraaja.                                                        Aikoinaan dallasin Pietarinkadulta Tehtaankadun kautta duuniin Fredalle ton venäläisten mörskän ohi. Ihmetytti aamuin illoin ettei siellä koskaan näkynyt ihmisiä, eikä mitään mielenkiintoista säpinää.