Suomalainen pöydästä sängyksi muuttuva Tablebed huomioitiin maailman merkittävimpiin lehtiin lukeutuvan Timen vuoden 2021 keksintöjen listalla. Tablebed sai lehdeltä erikoismaininnan.

Kuten arvata saattaa, keksinnön taustalla on halu saada neliöistä enemmän irti tehokkaammalla tilankäytöllä.

Keksinnön taustalla on keksijä Dine Renfors, joka tuskaili täyden kaksion kanssa. Ylimääräisiä tavaroita karsiessaan hän huomasi, että eniten tilaa vievät sänky ja ruokapöytä. Nämä eivät kuitenkaan ole koskaan samaan aikaan käytössä, joten Renfors ryhtyi ideoimaan, olisiko ne mahdollista yhdistää yhdeksi huonekaluksi. 

Hän valmisti ensimmäisen prototyypin isänsä kanssa vuonna 2015. Toinen prototyyppi valmistui vuonna 2016, jolloin Renforsin ystävä kehotti häntä perustamaan yrityksen.

Tuote kaupallistettiin vuosina 2018 ja 2019. Nyt Tablebed myy tuotteita niin koteihin kuin yritysasiakkaille 19 maahan. Isoimmat markkina-alueet ovat Alankomaat ja Britannia. Odotukset ovat suuret myöskin Japanin ja Yhdysvaltojen markkinoille. Yritys odottotaa saavansa menestystä varsinkin suurista metropoleista. Suomessa Tablebed menestyy erityisesti Helsingissä, jossa neliöitä on käytössä vähemmän. 

Tablebedin toimitusjohtaja Joshua Moorrees kuvaa tunnelmia tunnustuksen jälkeen iloisiksi ja kiitollisiksi.

– Kun puhutaan tuon kaliiberin tunnustuksesta, niin tuleehan se aina yllätyksenä. Vaikka tekee töitä tuollaista asiaa kohden, niin ei sitä osaa koskaan odottaa.

Tunnustus tulee kreivin aikaan, sillä Tablebed lähettää juuri ensimmäisen kontin kohti Yhdysvaltoja. Vaikealle markkinalle tunkeutuessa kaikki tunnettavuus on avuksi. Lisäksi Moorrees ilahtuu, että suomalainen design on jälleen saanut tunnustusta.

– Uskon, että Suomen vahvuus on vahvoissa brändeissä, niin designissä kuin tuotekehityksessä.

Tablebedin tulevaisuus on Moorreesin mukaan valoisa. Tulevien vuosien tilauskanta on vakaa ja markkinan odotetaan suorastaan räjähtävän. Vaikka yhtiön tähtäin on tukevasti ulkomailla, ei Tablebed aio viedä pääkonttoriaan Suomesta.

– Tablebed pysyy Suomessa niin pitkään, kun omistus on tällä porukalla.