17 tammikuuta, 2022

Hurahdin täysillä ruusukaaleihin

Liharuokien  kanssa ruusukaalit ovat loistava valinta.

Ruusukaali on terveyspommi

Ruusukaali on todellista terveysruokaa. Kilokaloreita ruusukaalissa on saman verran kuin kukkakaalissa. Kuitua ruusukaali sisältää enemmän kuin muut kaalit. Tällä on merkitystä veren kolesteroliarvojen alentamisessa ja suolistosairauksien ehkäisyssä.

Vitamiineista ruusukaalista löytyy eniten C-, K- ja A-vitamiineja sekä folaattia, joka on tärkeä B-ryhmän vitamiini. Ruusukaali on vähähiilihydraattista ruokaa ja se sisältää flavonoideja, jotka toimivat elimistöä suojaavina antioksidantteina.

Yhdistä sitrusmakuihin

Kaali ja sitrushedelmät ovat yhdessä upea makupari. 

Appelsiiniruusukaalit syntyvät näin: Sekoita voin joukkoon pestyn appelsiinin kuoriraastetta. Halkaise puhdistetut ruusukaalit ja paista niitä muutama minuutti appelsiinivoissa. Lisää pannuun appelsiinin mehua ja hauduta ruusukaaleja kannen alla viitisen minuuttia.

Toinen tapa on kypsentää ruusukaalit 200-asteisessa uunissa puolitettuina. Pyöräytä vuokaan mukaan ruusukaalien lisäksi rypsiöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Paista 20 minuuttia. Pannulla öljytilkassa ruusukaalien kypsennys sujuu helposti. Mausteeksi sopivat valkosipuli, suola ja hunaja.

Ei kommentteja: