Suomalaiset äänestivät:
Ruisleipä on maamme kansallisruoka.
Kovin haastaja äänestyksessä oli karjalanpaisti. Muiden ruokafinalistien saamat äänimäärät jäivät kauas kärkikaksikosta.
Äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa kesällä 2016 noin 10 000 suomalaista ehdotti yli tuhatta ruokaa kansallisruokafinalisteiksi.
Ruoka-alan asiantuntijoista koottu raati valitsi suosituimmista ehdotuksista 12 kotimaista ruokalajia Suomen kansallisruoaksi.
Finalistit olivat graavi kala, hernekeitto, kalakeitto, karjalanpaisti, karjalanpiirakka, paistetut kalat perunoilla, maksalaatikko, mustikkapiirakka, mämmi, pitsa, ruisleipä ja viili.
Raadin tehtävänä oli pitää huoli siitä, että kilpailun finalistit edustavat monipuolisesti suomalaista ruokakulttuuria tarinoiltaan, raaka-aineiltaan ja valmistustavoiltaan.
Kansallisruoka valittiin syksyllä finalistien joukosta toisella äänestyksellä, johon tuli noin 40 000 ääntä. Ruisleipä sai 9 783 ääntä. Kovin haastaja karjalanpaisti jäi kakkoseksi 9 375 äänellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti