20 helmikuuta, 2022

Leijonille Olympiakultaa !!!

 Venäjän kauhu, Marko Anttila, kaataa aina Venäjän. 

Muita päätä pidempi Marko Anttila on nyt yksi tuplamestareista.












Leijonien  kulttihyökkääjäksi   kohonnut  Marko  Anttila  päätä  pidempänä 

Hän kuuluu siihen pieneen yhdeksän suomalaispelaajan joukkoon, jolla on molemmat MM- ja Olympiakullat.

Suomi oli voittanut noin tuntia aikaisemmin Venäjän Pekingin olympiafinaalissa 2–1. Anttila teki MM-turnauksen tärkeimpiä maaleja 2019 ja taas hän tuli esille.

Anttila laukoi kolmannen erän alussa kohti Venäjän maalia ja Hannes Björninen ohjasi. Voittomaali oli siinä ja enää piti kestää reilut 19 minuuttia piinaavaa jännitystä.

Suomalaisessa kiekkoilussa Anttila on hankkinut aivan erityisen aseman. Jokainen kiekkoa seuraava tunnistaa hänet, hänen pelityylinsä ja pelkästään luistelusta näkee, kun hän on jäällä. Kokokin auttaa ja yli kaksimetrinen mitta. Kaiken lisäksi kaukalossa tapahtuu harvinaisen paljon, kun Anttila ja hänen ympärilleen koottu nelosketju pelaa. Näin kävi myös loppuottelussa Venäjää vastaan.

Hannes Björninen ketjun keskellä ja Saku Mäenalanen toisessa laidassa oli Leijonien voimakolmikko heti siitä lähtien, kun Anttila pääsi pois hotellikaranteenista. Samat herrat hallitsivat Latvian MM-kisoissa viime kesänä. Riiassa pelattiin MM-kullasta ja hopeaa tuli. 

Toisella lailla Anttilan kovuutta punnittiin Slovakian MM-kisoissa 2019, kun hän ei saanut yhtään maalia ennen puolivälieriä. Onneksi silloin muut veivät maaleillaan joukkuetta. Lopulta Anttila latoi neljä maalia, toinen toistaan tärkeämpiä. Nyt hän sai syöttöpisteen olympiafinaalissa, joka vastaan helposti kahta tai kolmea tavallista maalia. Slovakian MM-kisoissa Anttila oli pudottamassa välierissä Venäjän NHL-tähtien täyttämää joukkuetta. Taas hän oli saman puuhan kimpussa kuin valmiiksi oppineena.

Venäläistoimittaja haastattelee Anttilaa ja alkaa kehua häntä varsinaiseksi Venäjän kaatajaksi ja esittää kysymyksen: Etkö voisi tulla pelaamaan Venäjän puolelle?

– Hyvä kysymys, mutta nautin näiden kavereiden kanssa pelaamisesta ja Leijonissa pelaamisesta. Toivon, että faneilla on hienot ajat Suomessa.

Leijonia ylistetään Ruotsissa – ”epätodennäköinen sankari” nousi otsikoihin

Ruotsalaislehti nosti sankarina esiin Marko Anttilan

Marko Anttilan tuulettaa


Suomen voitto noteerattiin myös Ruotsissa. Aftonbladet nosti Leijonien voiton nettisivujensa urheiluosion pääuutiseksi sunnuntaiaamuna.

Ruotsalaislehden otsikko oli: Epätodennäköinen sankari onnistui jälleen – Suomi otti historiallisen olympiakullan

Tuo epätodennäköinen sankari (osannolik hjälte) on Leijonien varakapteeni Marko Anttila. Ruotsalaislehden mukaan Anttila nousi jälleen esiin dramaattisessa finaalissa Venäjää vastaan. Lehti muistutti, että kaksimetrinen suomalaispelaaja ei ole yleensä varsinainen pistenikkari, mutta vuoden 2019 MM-kisoissa hän nousi kansallissankariksi ratkaisevilla maaleillaan Ruotsia, Venäjää ja Kanadaa vastaan. Silloin Anttila johdatti Suomen MM-kultaan kapteenina.

Pekingin olympiafinaalissa Anttila iski jälleen. Hän taisteli kiekon itselleen ja laukoi kohti maalia. Vaikka Hannes Björninen ohjasi kiekon maaliin, niin juuri Anttila ansaitsee kaiken kunnian historiallisesta maalista, joka toi historiallisen olympiakullan, Aftonbladetin jutussa kirjoitettiin.

Ruotsalaislehti väritteli vielä, että tuon maalin myötä ”hyökkääjä on nyt nostettu pyhimykseksi Suomessa”.

Ei kommentteja: