02 kesäkuuta, 2023

Coolia kesää lukijoilleni

 Kun toivotan viileetä kesää  Luonto-Äiti heittänee karmean "ähkyhelteen" Suomeen.


Hello helle

Helteellä olisi erittäin tärkeää muistaa juoda riittävästi nestettä - vähintään puolitoista litraa päivässä. Liikunta ja saunominen lisäävät nesteytyksen tarvetta entisestään. 

Viileestä helteeseen

Kuumalla säällä kaihtimet kannattaa pitää kiinni ja verhot ikkunan edessä, jottei aurinko pääsisi lämmittämään asuntoa. Tuulettaminen kannattaa suorittaa vasta, kun ulkolämpötila on laskenut sisälämpötilaa viileämmäksi.

Erityisesti makuuhuone kannattaa pitää mahdollisimman viileänä, sillä nukumme viileässä sikeämmin. Hyvät yöunet lievittävät stressiä ja auttavat näin pitämään verenglukoosin tasaisempana.

Lisähelpotusta helteeseen voi saada ostamalla tuulettimen tai ilmastointikoneen. Jääkaappikylmäksi asuntoa ei kuitenkaan kannata jäähdyttää, sillä jatkuva liian nopea, radikaali lämpötilanvaihtelu vaikuttaa paitsi verenpaineeseen, saattaa saada myös verensokerin vuoristorataan.

Siirryttäessä täysin erilaiseen lämpötilaan, alkaa keho heti adaptoitua uusiin olosuhteisiin. Tämä on kropalle stressaavaa.

Parasta kehollemme olisikin mahdollisimman tasainen lämpötila, viileä tai lämmin. Neljän vuodenajan maassa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Coolia kesäää..... lol - see U


Ei kommentteja: