20 helmikuuta, 2020

Pullukat, kandee syödä Puolukkaa

puolukka.jpg
Puolukasta on löytynyt ominaisuuksia, jotka ehkäisevät rasvaisen ruokavalion aiheuttamaa lihomista ja haitallista sisäelinrasvaa.
Puolukka voi kumota lihavuuden haittoja ehkäisemällä matala-asteista tulehdusta ja haitallisia sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan muutoksia, käy ilmi Tampereen yliopiston tutkimuksesta.

Lihavuus aiheuttaa elimistössä matala-asteisen tulehdustilan. Lihavuuden kehittyessä rasvakudos laajenee ja erittää elimistöön tulehdusta edistäviä yhdisteitä. Tämä altistaa 2 tyypin diabetekselle ja sydän- ja verisuonisairauksille.
Professori Eeva Moilanen kertoo hämmästyneensä puolukasta saaduista tuloksista.
- Puolukasta saadut tulokset olivat paljon paremmat kuin osasin etukäteen odottaa. Itsekin innostuin syömään puolukkaa aikaisempaa enemmän.
Puolukan vaikutuksia tutkittiin osana suurempaa tutkimushanketta, jossa keskityttiin Pohjoisten marjojen (puolukka, lakka ja mustikka) aineista saataviin terveysvaikutuksiin.
– Lääketieteellisesti tulos on tärkeä, sillä juuri aineenvaihdunnalliset muutokset tekevät lihavuudesta ongelmallista, koska ne altistavat vakaville liitännäissairauksille. 

Ei kommentteja: