• Kanadalainen tarkka-ampujalegenda ”Wali” kertoo taistelevansa Ukrainassa suomalaisen Sakon tarkkuuskiväärillä.
  • ”Wali” on väitetysti osunut Isis-taistelijaan 3,4 kilometrin päästä.

Mediahuomiota kerännyt kanadalainen huippuluokan tarkka-ampuja kertoo käyttävänsä Ukrainassa suomalaisvalmisteista Sako-tarkkuuskivääriä.

Turvallisuussyistä lempinimellä ”Wali” julkisuudessa esiintyvä kanadalainen tarkka-ampuja on liittynyt maaliskuun alussa Ukrainan ”muukalaislegioonaan”. The National -uutispalvelun haastattelussa hän esittelee asettaan, jonka on saanut käyttöönsä Ukrainassa.

– Tämä on Sako TRG 42. Erittäin hyvälaatuinen ase. Minulla ei olisi tähän varaa siviilinä. ”Wali” kehuu toimittajalle videohaastattelussa  aseen laatua ja kertoo sen olevan suomalaisvalmisteinen.

Sako TRG 42 -tarkkuuskiväärit todella ovat Suomesta ja niitä valmistetaan Riihimäellä. Aseella voidaan ampua 1,5 kilometrin päähän. Hyvissä olosuhteissa sillä ampuu pidemmällekin. Se on tarkka-ampujille tarkoitettu erikoisase, joka on tehty nimenomaan pitkälle matkalle.

TRG 42 -tarkkuuskiväärin suositushinta on 5990 euroa. Ase on tarkoitettu virkakäyttöön.TRG 42 -tarkkuuskiväärin suositushinta on 5990 euroa. Ase on tarkoitettu virkakäyttöön.
TRG 42 -tarkkuuskiväärin suositushinta on 5990 euroa.
Ase on tarkoitettu virkakäyttöön. SAKO OY

”Wali” on väitetysti onnistunut ampumaan maailman pisimmältä mitatulta matkalta kuolettavan osuman kohdehenkilöön. Tarkka-ampujan väitetään osuneen terrorijärjestö Isisin taistelijaan 3 450 metrin etäisyydeltä. Luodin eteneminen aseen piipusta kohdehenkilöön kesti arviolta 10 sekuntia.